AVOIN LUENTOSARJA

SOSIAALISEN

MEDIAN

ILMIÖT

“Sosiaalinen media ja sen luomat ilmiöt koskevat meitä kaikkia. Nettihäiriköinti, omassa some-kuplassa eläminen ja riippuvuus, sekä totuuden rapistuminen ovat esimerkkejä arkisista haasteista joilla on valtava yhteiskunnallinen merkitys. On lähes kansalaisvelvollisuus ymmärtää näitä ilmiöitä ja miten itse niihin suhtautuu. Siksi luentosarja on avoin kaikille.”


prof. Risto Sarvas

VERKKOHÄIRIKÖINTI – Suvi Uski

Sometohtori Suvi Uski on sosiaalisen median häiriköintiin puuttuvan Someturvan toimitusjohtaja. Lisäksi hänellä on pitkä tausta sosiaalisen median tutkijana ja lehtorina Helsingin Yliopistolla. Luennolla etsitään ratkaisuja kiusaamiseen, häiriköintiin ja uhkailuun sosiaalisessa mediassa.

                Facebook-tapahtuma


JOHDANTO SOME-ILMIÖIHIN - Risto Sarvas

Luentosarjan aloittaa Aalto-yliopiston Informaatioverkostojen koulutusohjelman vetäjä prof. Risto Sarvas. Luennolla annetaan kokonaiskuva sosiaalisen median ilmiöihin sekä teknologian rooliin ilmiöiden takana.

            Facebook-tapahtuma


LUENTOSARJA

FILTER BUBBLES AND ALGORITHM MANIPULATION – Steve El-Sharawy

IN ENGLISH. Steve has worked with data across social media platforms, TV and online for the past 13 years. In the lecture, he will explain and give concrete examples of filter bubbles and how the algorithms distributing news to us can be manipulated on a large scale. 

                 Facebook-tapahtuma


TOTUUDEN JÄLKEEN: ALGORITMEJÄ, POLARISAATIOTA JA PASKAPUHETTA – Antto Vihma

Dosentti Antto Vihma on Ulkopoliittisessa instituutissa työskentelevä kansainvälisen politiikan tutkija. Luennollaan Antto perehtyy politiikan näkökulmasta siihen, miten perinteiset mediat ja asiantuntijuus selviävät aikakaudella, jolla tunteet ja räikeät valheet jättivät faktat jalkoihinsa.

                Facebook-tapahtuma


SOME-RIIPPUVUUS – Kaarlo Simojoki

Kaarlo Simojoki on addiktioihin erikoistunut A-klinikan johtava ylilääkäri. Tutkimusten mukaan sosiaalisen median käyttöön liittyy samanlaisia riippuvuusoireita kuin päihteiden käyttöön. Simojoki nostaisi someriippuvuuden jopa päihderiippuvuutta vakavammaksi ilmiöksi.

                Facebook-tapahtuma


Kiinnostuitko luentosarjasta? 

Liity sähköpostilistalle

Ota yhteyttä

risto.sarvas@aalto.fi

Risto Sarvas

F-SANA: FEMINISTIEN PAIKAT SOMESSA - Susanna Paasonen

Susanna Paasonen on Turun yliopiston mediatutkimuksen professori. Luennolla eritellään feminismistä somessa käytäviä kiistoja aktivismin ja huumorin teemoja unohtamatta.

                Facebook-tapahtuma


Tutustu meihin

Noora Tanska

noora.tanska@aalto.fi

Sosiaalisen median ilmiöt on Aalto-yliopiston Informaatioverkostojen koulutusohjelman avoin luentosarja, jossa asiantuntijat syventyvät sosiaalisen median ilmiöihin useista eri näkökulmista. Luentosarja on ilmainen ja avoin jokaiselle kiinnostuneelle, ja luennot järjestetään osoitteessa Konemiehentie 2, Espoo. Jokaisesta luennosta lähetetään myös verkkoon live-stream -lähetys.

            Luentosarja Facebookissa!

12.2. klo 17:00

26.2. klo 17:00

5.3. klo 17:00

12.3. klo 17:00

26.3. klo 17:00

Saa luentojen tiedot, ajankohdat ja striimilinkit suoraan sähköpostiisi liittymällä sähköpostilistalle.

19.3. klo 17:00

Fix the following errors:
Hide